U bent hier

Service en Keuren

van den Berg Transporttechniek heeft techniekers in dienst met tientallen jaren ervaring in de hijs- en hefbranche. Deze ervaring en kennis maken van van den Berg Transporttechniek de geschikte partner om uw hijssystemen te onderhouden.

Onderhoudsmethode en service
van den Berg Transporttechniek werkt met duidelijke overzichtslijsten waarbij naast een korte omschrijving van het hijsmiddel en het unieke nummer van dit hijsmiddel ook een korte omschrijving van de uitgevoerde inspectie. Voordeel van deze lijsten is dat u als klant een duidelijk overzicht heeft welke hijsmiddelen u in bedrijf heeft en in welke staat deze zich bevinden. Wel zo belangrijk als de gebruiker (beheerder, klant) zelf verantwoordelijk is voor de hijs- en hefgereedschappen en voor het eventueel inspecteren daarvan. Bijkomend voordeel is dat deze lijsten per locatie of afdeling opgesteld kunnen worden. 

Keuring van hijswerktuigen
Kranen en takels zijn geweldige hulpmiddelen, maar kunnen in bepaalde situaties ook gevaren voor personen veroorzaken. Doorgaans zijn deze voorzien van een reeks beveiligingen en constructieve voorzieningen die de gebruiker beschermen. Het is essentieel om regelmatig te controleren of deze beveiligingen nog naar behoren functioneren. Naast een reeks van normen en voorschriften die bepalen welke veiligheidsvoorzieningen er aanwezig dienen te zijn, heeft de overheid in vastgelegd wat u als gebruiker moet doen om periodiek te controleren of uw kranen en hijswerktuigen daadwerkelijk veilig zijn. Deze controle dient, volgens artikel 281 van het A.R.A.B., uitgevoerd te worden door een onafhankelijk, door de Belgische staat erkend, keuringsorganisme.

BMWT Keur
Naast de wettelijk vastgelegde voorschriften zijn er ook merkspecifieke voorschriften. Demag Cranes & Components heeft ons geautoriseerd voor het repareren en keuren van haar producten. Als importeur en licentiehouder van Demag, met een ervaring van meer dan 60 jaar, beschikt ons bedrijf over een enorme vakkennis en een team van uitstekend opgeleide keurmeesters, die aan alle gestelde kwalificaties van deskundigheid voldoen.

Onze producten typen