U bent hier

KBK-Hangkraan

Enkelliggerhangkranen worden gebruikt om allerlei materialen snel en betrouwbaar oppervlaktedekkend vloervrij en nauwkeurig te transporteren. KBK-enkelliggerhangkranen kunnen eenvoudig aan het dakspant of tegen een betonnen plafond worden opgehangen. Extra kolommen voor de kraanbaan zijn niet nodig. Zo kunnen ook gedeeltes van een hal technisch en financieel optimaal worden voorzien van hangkranen. Eenvoudige en veilige bediening door het lage eigen gewicht en de licht lopende rijwerken zijn de kranen gemakkelijk met de hand te verplaatsen. Daardoor is het gegarandeerd dat ook zware en vaak onhandige werkstukken veilig kunnen worden gehanteerd.

Tot één van de voordelen van de KBK-enkelliggerhangkranen behoort ook de mogelijkheid om ze met een monorailbaan te vergrendelen om zodoende de kat heen en weer te kunnen laten rijden. Door de scharnierende kogelgewrichten in de rijwerken is vastlopen van de kraanligger uitgesloten. Enkelliggerhangkranen kunnen ook in gebogen of wigvormig lopende kraanbanen verrijden. De kabelophangingen voor de stroomvoorziening lopen in de baanrail- of de kraanliggerprofielen. Zo nodig kan de bedieningsschakelaar via een separate parallel gemonteerde rail ook onafhankelijk van de kat worden verplaatst.

Ook de KBK-dubbelliggerhangkranen kenmerken zich door gunstige inbouwmaten en een laag eigen gewicht. Daarnaast nemen de pendelende ophangingen de door bufferstoten of bij starten en remmen optredende horizontale krachten grotendeels op. KBK-hangkranen zijn zeer geschikt voor hallen welke uit een lichte constructie zijn opgebouwd. Door de plaatsing van de hijsunit in het katframe, welke tussen de beide kraanliggers is gepositioneerd, wordt bij KBK-dubbelliggerhangkranen de meest optimale nuttige hijshoogte bereikt. KBK-dubbelliggerhangkranen maken het mogelijk grote overspanningen te realiseren door het ophangen van de hangkraan aan meer dan twee kraanbanen.

Specifications

De ideale toepassing voor uw werkplaats of magazijn
KBK is flexibel, houdt uw vloer vrij en verhoogt de efficiency
Een bewezen lange levensduur van alle componenten
Compleet assortiment: bochten, wissels, draaistations en afzetstations
Geschikt voor toepassing met kettingtakel of balancer
Met de hand licht te verrijden
Eenvoudig te monteren, te verplaatsen en uit te breiden
Uitvoerbaar in staal en aluminium
Kosteloos ontwerp voor uw specifieke toepassing